פצעי לחץ כיצד לטפל בשיטת ו.א.ק

 פצעי לחץ והתמודדות עמם בשיטת ו.א.ק

טכנולוגיית ה- V.A.C.® Therapy – Vacuum Assisted Closure, מתוצרת KCI, היא טכנולוגיה אקטיבית, לא פולשנית, המקדמת ריפוי של פצעים אקוטיים וכרוניים,פצעי לחץ  (פצעים קשיי-ריפוי), מקצרת משמעותית את משך האישפוז ומאפשרת טיפול ביתי בפצעים קשים ומורכבים.

טכנולוגיית ה- V.A.C.® Therapy מפעילה באיזור הפצע לחץ אטמוספרי שלילי, רצוף או לסירוגין, על חבישת ספוג בעלת מבנה מיוחד המוחלפת אחת למספר ימים. חבישת הספוג מונחת על מיטת הפצע, על שתל או בתוך חלל הפצע, ומאפשרת סילוק רציף של הפרשות הפצע לתוך מיכל מיוחד, במשך 22-24 שעות ביממה.

הלחץ האטמוספירי השלילי והמבוקר, המופעל על הפצע, יוצר מתיחה מכנית שמשפיעה על הרקמה הפגועה הן ברמה תאית והן ברמה מערכתית. השימוש בטכנולוגיה מעודד יצירת רקמת גרעון חדשה, מסלק זיהומים קיימים ומונע את התפתחותם, ללא התערבות כירורגית.

סוגי פצעים המתאימים לטיפול באמצעות ה- V.A.C.® Therapy הם: פצעי ניתוח, פצעי לחץ, כיבים ברגל סוכרתית, כיבים על רקע בעיות בכלי דם, פצעי ירי, תאונות, כוויות, השתלות עור ועוד.

על מנת להתחיל את הטיפול יש לקבל הפנייה מרופא של קופת החולים,היות שיש התויות נגד. לא כל פצע ניתן לריפוי בשיטה זו. למשל אם יש פיסטולות,או נמק,או הפצע הגיע כבר לעצם ויצר זיהום בעצם

כמעט כל קופות החולים ממנות את הטיפול למעט קופת חולים כללית שעדיין לא הצטרפה להסדר עם החברה המספקת את המכשיר.

העלות של הטיפול הינה כ-450 ₪ ליום כולל מע"מ.נראה לי שניתן גם לשלב את שיטת ו.א.ק עם שיטת המאקרופג לקבל תוצאות יעילות יותר ובזמן קצר יותר.

מי שמעונין בטיפול מוזמן ליצור קשר עמי ואשמח לקשור את הקצוות.

מי שמעונין בפרטים נוספים אודות השיטה,מוזמן לקרוא את המאמר אותו פרסמתי באתר שלי תחת בקטגורית "פצעי לחץ-טיפול בשיטת ו.א.ק." נא הקלק כאן

בברכה דוד

יד לקשיש

פוסטים אחרונים

דילוג לתוכן