תזונה בבתי אבות ובבית כד הקמח חלק ד'

מתחשבים בסביבה

בבית של הסביבתן לא נצרכות כמויות גדולות של שמן לטיגון, מטעמים של בריאות ושל צריכת אנרגיה. עם זאת, יש להניח שגם למי שנהנה מלביבות או מצ'יפס יש מניע להזיק לסביבה כמה שפחות. אז מה עושים עם השמן שנותר? לא מכבר הסתובב ברחבי האינטרנט מייל עם נתונים מבהילים על כך שכל ליטר של שמן משומש מזהם אלפי קובים של מים. מי ששלח את המיילים לא בדק את העובדות, אבל מה שכן ידוע זה ששמן שנשפך לכיור מזיק מאוד לצנרת ולמערכת הביוב. יש כמה פתרונות מזיקים הרבה פחות:

אם מדובר בכמות שמן קטנה, מספיגים אותה בנייר סופג ומשליכים לקומפוסט או לפח הזל. אם שופכים את השמן לאדמה באופן חד פעמי- גם זה לא נורא.

כאשר מדובר בכמויות גדולות יותר, יש להניח לשמן להצטנן ואז לשפוך אותו לבקבוק, לסגור היטב ולהשליך לזבל.

פתרון טוב יותר: אם יש בקרבת ביתכם מסעדה, שאלו את העובדים במקום אם ניתן לצרף את השמן המשומש שלכם לזה שלהם. מסעדות רבות מוסרות או מוכרות את שמן הטיגון המשומש שלהם ליצרני ביו דיזל. תוצר הלוואי של הביו דיזל הוא גליצרין, שלעתים מוחזר למסעדה ומשמש לניקיון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin